Oktobris 2012

Ideoloģiju cīņa pirmsskolā II

Anonīms saglabāja, Ot, 10/23/2012 - 01:16

Visbeidzot pēdējais aspekts sabiedrības diskusijā par dzimumidentitātes lomu maiņu veicinošajām grāmatām pirmsskolai, kuras atbalstījusi Labklājības ministrija. Šoreiz Latvijas psihologu viedoklis.

Psihoterapeite Indra Tretjakova: par dzimumidentitātes lomu maiņu bērnudārzā

Labklājības ministrijas  atbalstītās un virzītās grāmatas, kas paredzētas Latvijas bērniem,  ir nopietna, konkrēta satura informācijas nodošana, kas var negatīvi iespaidot bērna individuālā Es, priekšstata par sevi attīstību.    

Ideoloģiju cīņa pirmsskolā I

Anonīms saglabāja, Pr, 10/22/2012 - 16:32

Turpinot analizēt konsekvences, kas izriet no "dzimumneitrālās audzināšanas" un "Gender" ideloģijas, piedāvājam Atjaunotnes lasītājiem vēl vienu rakstu, kas atspoguļo Ziemeļvalstu pieredzi šajā jomā.

I.Bērziņa, R.Bukbards: Saindēto ābolu maiss jeb kā Norvēģijā tika atmaskots dzimumu līdztiesības pseidozinātniskums

Šā gada rudenī Labklājības ministrija saviem Latvijas bērniem sarūpēja dāvanu, ko var pielīdzināt ļaunās karalienes saindētam ābolam – ar Ziemeļu Ministru padomes 100% finansējumu 6430 latu apmērā izdotas bērnu grāmatas “Todien, kad Kārlis bija Karlīna” un „Todien, kad Rūta bija Rihards”. Pa ābolam tiek arī bērnudārzu audzinātājām un vecākiem, jo Ziemeļu Ministru padomes projekts paredz arī atbilstīga metodiskā līdzekļa „Bērnudārzi, kuros vieta ir PepijPrinčiem un PirātPrincesēm” tulkošanu un izdošanu un pirmsskolas izglītības iestāžu personāla un vecāku izglītošanu.

Ar šo rakstu vēlamies pievērst sabiedrības un īpaši pedagogu, vecāku, speciālistu un arī politiķu uzmanību tam, ka šo grāmatu izdošana Latvijā ar „gāzi grīdā” tiek īstenota tad, kad Ziemeļvalstīs, īpaši Norvēģijā sociālā dzimuma (dzimtes) un dzimumu līdztiesības teorija pēc vairāk kā 40 gadu agresīvas ekspansijas cieš smagu fiasko.

Tēva dimensija

Anonīms saglabāja, Pr, 10/08/2012 - 16:24

Sabiedrībā uzvirmojusī diskusija par ģimenes modeli, sievietes un vīrieša lomu ģimenē pagaidām skārusi tikai sociālos, politiskos un bioloģiskos aspektus. Piedāvājam portāla Atjaunotne lasītājiem dziļāku ģimenes analīzi - ņemot vērā arī transcendento aspektu. Savu viedokli par tēva lomu ģimenē pauž Laterāna pontifikālās universitātes Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta students E. Purviņš, kurš analizē ģimeni teoloģiskā skatījumā.

Vīrietis tēvs kā dievišķās tēvišķības atspulgs. Autors: Egils Purviņš

Kas ir dzimumneitrālā audzināšana?

Anonīms saglabāja, Tr, 10/03/2012 - 19:34

Šāds jautājums varbūt radies tiem, kuri seko līdzi skandālam, ko izraisīja labklājības ministre, sākot dalīt pirmsskolām grāmatu, kas dzimumu līdztiesības tematikā ietvēra tādas rotaļas, kurās tiek mainīti bērnu vārdi un viņiem jāpārģērbjas pretēja dzimuma drēbēs. Piedāvājam pārpublicējumu, kas apraksta ārzemju pieredzi šajā virzienā.

Mēs neesam pirmie, kas vēlas dzimumneitralitāti. Autore: Zane Kance.

Tradicionālās vērtības briesmās!

Anonīms saglabāja, Tr, 10/03/2012 - 19:15

Piedāvājam Atjaunotne lasītājiem Saeimas deputātes Ingunas Rībenas pārdomas par vērtībām nesen notikušā skandāla kontekstā, kas izcēlās pēc tam, kad labklājības ministre sāka dalīt pirmsskolām no dāņu valodas iztulkotu diskutablu mācību līdzekli it kā par dzimumu līdztiesību.

Ļaujiet mums palikt pie īstām un dabiskām vērtībām. Autore: Ingūna Rībena, LR Saeimas deputāte

Par Labklājības ministrijas finansētajām un ieteiktajām bērnu grāmatām "Diena, kad Kārlis bija Karlīna" un "Diena, kad Rūta bija Rihards" jau ir izteikušies Dr. Andrejs Mūrnieks un sociālā pedagoģe, bērnu nama audzinātāja Iļana Bukura.

Pēc viņu publikācijām, kas rakstītas ar spilgtu domas skaidrību un dziļi objektīvu problēmas izpratni, ir grūti vairs ko piebilst par pēdējo dienu notikumiem, kurus cenšas sabiedrības apziņā demagoģiski reducēt par ”bērnu grāmatiņas” dēļ saceltu ”vētru ūdens glāzē”.