Decembris 2013

Arhibīskapa Jāņa Vanaga apsveikums Ziemassvētos!

Anonīms saglabāja, Pr, 12/30/2013 - 01:09

Arhibīskapa Jāņa Vanaga apsveikums Ziemassvētos!

Kristus mīļotie, Ziemsvētku vakarā piepildās Adventa gaidas - priecājies, priecājies, draudze! Debesis ir lāsojušas no augšienes. Kungs Jēzus ir piedzimis. Lai prieks ienāk katrā mājā un līksmība katrā sirdī! Kristus, Glābējs ir klāt!

Bet kādēļ tad notiek, ka ziemsvētki daudzus dara skumjus? Tādēļ, ka viņiem nav tā, par ko priecājas citi. Nav dāvanu, nav cienasta, nav ģimenes un draugu. Svētkos, kad visi apkārt priecājas, viņu dzīve kļūst vēl tumšāka. Taču enģeļi vēstīja prieku visiem cilvēkiem. Kas ir prieks, kas nāk pie visiem cilvēkiem, pat pie tādiem, kas ir kā aprakti zem dzīves drupām? Prieks par Glābēju. Zem drupām nevienu negaida karstāk un ne par ko nepriecājas vairāk kā par Glābēju. Kaut viņš nāktu drīz! Kaut mani viņš atrastu pirmo! Vai tu zini, pēc kā ilgojies, no kā lai Kristus tevi izglābj? Ja zini, tad tev būs ziemsvētku prieks, jo Kristus ir dzimis. Glābējs ir klāt. Sauc viņu, un viņš tevi atradīs! To darīt viņam ir prieks!

Pāvests kritizē netaisnību ekonomikā

Anonīms saglabāja, Pk, 12/20/2013 - 13:31

Ar asu naudas kulta kritiku savā apustuliskajā pamudinājumā (Evangelii Gaudium) uzstājās Romas pāvests Francisks 26.11.2013 oficiāli izsludinātajā dokumentā, kurš ir kā rīcības norādījums katoļu baznīcai un ticīgajiem, pāvests saka: «Alkatībai pēc varas un bagātības labumiem nav robežu. Šī sistēma cenšas noslaucīt no sava ceļa jebko, kas traucē palielināt peļņu. Pat tik trauslas lietas kā apkārtējā vide paliek pilnīgi neaizsargātas, kad par vienīgo likumu kļūst pārdievišķotais tirgus.»

Romas pāvests asi kritizē globālo finanšu kapitālismu un tirgus ekonomikas tirāniju

Skarba valdības kritika

Anonīms saglabāja, Pk, 12/06/2013 - 22:46

Uzņēmuma 'Dzintars' vadītājs Ilja Gerčikovs baida ar Latvijas ekonomikas pilnīgu sabrukumu

AS "Dzintars" valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs nosūtījis atklātu vēstuli Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, kurā pauž viedokli, ka partijas "Vienotība" pārstāvjiem jāatkāpjas no visiem posteņiem un jānoliek deputātu mandāti, jo tās valdīšanas laikā tika pieņemts jaunais būvniecības likums.

SKUMSTOT PAR BOJĀ GĀJUŠAJIEM

Anonīms saglabāja, Tr, 12/04/2013 - 18:38

21. novembris aprāva 54 nevainīgas dzīvības. Tā ir netaisnības izjūta, neizpratne un sāpēs izkliegti jautājumi. Tā tas ir. Nāve ir skārusi mūs visus.

54 pret 27 Autore: Eva Lūse, žurnāliste

Vienlaikus nevaru nedomāt par tām 27 katru dienu aprautajām, iznīcinātajām nevainīgajām dzīvībām, ko mēs, aci nemirkšķinot, pieļaujam zaudēt tā saucamajā aborta procedūrā. Katru dienu 27 nedzimušu bērnu dzīvības, nevainīgas dzīvības tiek slepkavotas ar mūsu klusējošu piekrišanu.