Septembris 2015

Kur drošāk skolot bērnu - Latvijā vai Norvēģijā?

Anonīms saglabāja, Sv, 09/27/2015 - 00:20

Pēdējā laikā gan Latvijā, gan citviet Eiropā palielinās to bērnu skaits, kuri tiek atņemti viņu vecākiem pateicoties sociālo dienestu darbībai (t.s. “juvenālajai justīcijai”). Atbilstošie dienesti (Latvijā - bāriņtiesa) šķiet bieži vien rīkojas visai pārsteidzīgi. Uz ārzemēm darba meklējumos aizceļojušajiem latviešiem turklāt jārēķinās ar citu pieeju audzināšanai vietējās skolās, kas ne visiem ir pieņemama. Piedāvājam Atjaunotnes lasītājiem 1) informāciju par kādas mātes pieredzi Norvēģijā, kas pieejama arī portāla TVNET, un 2) plašāku analīzi un statistiku, kas atrodama Kristīnes Putincevas publikācijā “Dienā”.

Kādas latvietes stāts par skolu Norvēģijā

Saruna frizētavā par Dievu

Anonīms saglabāja, Se, 09/19/2015 - 14:51

Daudzi jautā: ''Kāpēc Dievs pieļauj to, ka Āfrikas bērni mirst badā? Kāpēc viņš atļauj notikt izvarošanām, zādzībām? Kāpēc tā notiek?'' Lūk, viena no atbildēm:

Kāds cilvēks atnāca uz frizētavu, lai viņam, kā parasti, apgrieztu matus un to noskūtu. Viņš sarunājās ar frizieri, kurš viņu apkalpoja. Runāja par dažādām lietām un tad uzsākās saruna par Dievu.

Vēlreiz par patvēruma meklētājiem

Anonīms saglabāja, Se, 09/12/2015 - 17:45

Piedāvājam portāla Atjaunotne lasītājiem 1) interviju ar LU Humanitāro zinātņu fakultātes Āzijas studiju profesoru Dr. habil., theol. Leonu Taivānu par mūsu sabiedrības gatavību uzņemt Tuvo Austrumu bēgļus, ko veicis Bens Latkovskis. 2) Otrs raksts par to pašu tēmu ir Lauku avīzes žurnālista Māra Antoneviča bažas, kas notiks, ja patvēruma meklētājiem liegs apmesties zemēs, kurās viņi vēlas nokļūt (Vācija, Zviedrija, UK). 3) Trešais materiāls ir saite uz deputāta Artusa Kaimiņa filmēto patvēruma meklētāju centrā "Mucenieki", intervējot patvēruma meklētājus no Sīrijas un Irākas, kuri tur jau uzturās.