Maijs 2016

Latvijas riski un valsts vērtība

admin saglabāja, Pr, 05/09/2016 - 21:49

Publisko lekciju ciklā "Domāsim kopā!" Dr. habil. philos.  Maijas Kūles lekcijas «Latvijas riski un valsts vērtība» , kas notika 31. 03. 2016.,  - videoieraksti. Pirmajā videoierakstā - lekcija. Otrajā videoierakstā - atbildes uz klausītāju jautājumiem.

Vai Latvijai jāpievienojas Stambulas konvencijai?

Anonīms saglabāja, Pk, 05/06/2016 - 10:11

Jauns izaicinājums Latvijai: pievienoties Stambulas konvencijai vai to noraidīt. Par to notiek diskusijas ne tikai ekspertu vidū, bet arī ‘sociālajos tīklos’. Piedāvājam Stambulas konvencijas analīzi, ko akceptējis tieslietu ministrs un ko veikuši Latvijas juristi.

Informatīvais ziņojums “Par Eiropas Padomes 2011. gada 11. maija Konvencijas par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu ietekmi uz Latvijas Republikas normatīvo aktu sistēmu”

Nāvei tuvā pieredze

Anonīms saglabāja, Sv, 05/01/2016 - 00:04

Pim LommelKardiologs Dr. Pims van Lommels kopš 1986. gada pēta nāvei tuvo pieredzi no zinātniskā viedokļa un ir Nīderlandes nāvei tuvās pieredzes starptautiskās asociācijas līdzdibinātājs. 21. maijā ir iespēja dzirdēt šo zinātnieku Jelgavas pilī plkst. 12:00. Lekcija tiks tulkota latviešu valodā. Nesen arī latviešu valodā iznākusi viņa grāmata «Apziņa viņpus dzīves». Piedāvājam izlasīt interviju ar viņu, kas pieejama arī portālā apollo.lv

Lommela kungs, vai Jūs esat saticis daudz tādu cilvēku, kuri intensīvās terapijas nodaļā  knapi izsprukuši no nāves tomēr atgriezušies dzīvē, bet  pilnīgi izmainījušies? Vai atceraties savu pirmo tikšanos ar šādu cilvēku?