Aprīlis 2020

Priecīgas Lieldienas par spīti pandēmijai!

Anonīms saglabāja, Sv, 04/12/2020 - 17:10

Piedāvajam izlasīt Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita uzrunu tautai, arhibīskapa Jāņa Vanaga homīliju 2020. gada Lieldienās un Elitas Veidemanes interviju ar ahibīskapu.

Valsts prezidenta Egila Levita uzruna tautai Latvijā un pasaulē Lieldienās

Mīļie Latvijas cilvēki! Ir Lieldienu laiks. Mēs to sagaidām īpašos apstākļos. Kurš gan Ziemassvētkos varēja iedomāties, ka drīz vien puse zemeslodes iedzīvotāju – 4 miljardi cilvēku – būs spiesta palikt mājās, ka iespējas pārvietoties un satikt citus cilvēkus būs ļoti ierobežotas.

MIRŠANA

Anonīms saglabāja, Pk, 04/10/2020 - 12:10
Lielajā piektdienā piedāvājam pārdomas par miršanas faktu, ko par cerību pārvērš vienīgi Lieldienu augšāmcelšanās cerība.
MIRŠANA. Autore: Iveta Nikoleta Dāboliņa

Cilvēki mirst. Mēs visi nomirsim. Tā ir vienīgā drošā lieta, mums piedzimstot. Cits ātrāk, cits vēlāk.

Kritiski jautājumi par Covid19

Anonīms saglabāja, Pk, 04/03/2020 - 13:46

Dienās, kad visu cilvēci satricina Covid19 pandēmija un ar to saistīto ierobežojumu pieaugums, piedāvājam lasītājiem kāda Vācijas profesora viedokli. Viņš uztraucas par pārmērīgu ierobežojumu ietekmi uz ekonomiku un uzdod 5 jautājumus par infekcijas izpēti un slimības apkarošanas stratēģijām.

Kritiski jautājumi par Covid19. Autors: Prof. em. Dr. med. Sucharit Bhakdi

Profesors savas bažas par situāciju izteicis atklātā vēstulē, kas adresēta Vācijas kanclerei Angelai Merkelei. Tālāk seko vēstules un tās pielikuma tulkojums.

Prognozes par pandēmijas sekām

Anonīms saglabāja, Tr, 04/01/2020 - 20:24

Vai un kā koronavīruss mainīs ekonomiku, cilvēku sociālos paradumus, veselības aprūpi, tehnoloģijas un kultūru? Par to, kādi scenāriji mūs sagaida nākotnē, pagaidām var tikai minēt. Ir aptaujāti vairāki zinātnieki, lai apzinātu viņu vīzijas par iespējamām pārmaiņām. Piedāvājam izlasīt dažas šādas prognozes. Vai cilvēcei no Covid-19 pandēmijas var būt arī pozitīvi ieguvumi?