Jūlijs 2020

Neomarksisma klātbūtne rasu nemieru ideoloģijā

Anonīms saglabāja, Pr, 07/27/2020 - 12:52

Piedāvājam Atjaunotnes lasītājiem žurnālistes Vijas Beinertes pārdomas par situāciju ASV, masu nekārtībām un pieaugošo spriedzi attiecībās starp rasēm. Žurnāliste to salīdzina ar komunistu iniciētajiem nemieriem 20. gs. sākumā Krievijā. Visticamāk viens no nemieru iemesliem ir arī tuvojošās prezidenta vēlēšanas ASV. 

Vija Beinerte: Tas nav karš pret rasismu, tas ir karagājiens pret balto vīrieti un tēvu

Vai pieminekļi vainīgi rasismā?

Anonīms saglabāja, Ot, 07/14/2020 - 11:29

Situācijā, kad jaunais vandālisms pieņemas spēkā - īpaši ASV, bet arī vietām Eiropā, piedāvājam Liānas Langas pārdomas par pārpastu rasisma apkarošanu, kuras vārdā diemžēl tiek veikti vandālisma akti pret kultūras pieminekļiem. Kas ir pamatā šai jaunajai “politkorektajai” barbarisma formai? Vai līdzīgas ideoloģiskas un politiskas parādības jau bijušas vēsturē?

Liāna Langa: šodien rasismā var apsūdzēt ikvienu, kurš saglabājis veselo saprātu

Jāņu nedēļā viens no BLM kustības ideologiem, amerikāņu rakstnieks un aktīvists Šons Kings publicēja pāris tvītu, kuros aicināja sākt iznīcināt skulptūras un vitrāžas, kurās Jēzus Kristus attēlots kā baltais, jo tās ne vien nepatiesi atainojot Jēzus ādas krāsu, bet ir arī rasistiskas. “Jā, es domāju, ka tās baltās Eiropas statujas, kuras, kā viņi apgalvo, ir Jēzus, arī būtu jānogāž. Tas ir balto pārākums. Vienmēr bijis,” viņš rakstīja.