Janvāris 2021

Multiplikācijas filma - bīstama?

Anonīms saglabāja, Sv, 01/24/2021 - 22:50

Piedāvajam Vijas Beinertes - kinorežisores un esejistes - rakstu par kādu multiplikācijas filmu un bērnu audzināšanu! Vai multfilma var programmēt bērnu domāšanu un pašizpratni? Viena pati - droši vien - nē! Bet, ja tā ir daļa no masveidīgas vienas ideoloģijas iemiesošanas dažādās kultūras formās? Publikācija liek par to padomāt..

Vija Beinerte: "Gada necilvēks un vēl daži zvēri"

Viņš nav ne puika, ne meitene. Ne zvērs, ne cilvēks. Un pat ne rotaļlieta. “Viņš ir viņš pats”, skaidro diktora balss seriālā “Uzticamais draugs Dūpijs”.

Kas Bībelē teikts par homoseksualitāti?

Anonīms saglabāja, Sv, 01/24/2021 - 02:14

Piedāvājam izlasīt Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskapa Jāņa Vanaga pārdomas par Satversmes tiesas spriedumā ieteikto Saeimai: iekļaut ģimeņu skaitā arī viena dzimuma partneru savienības un piešķirt tām līdzvērtīgas tiesības uz pabalstiem bērnu kopšanā kā ģimenēm. Arhibīskaps teoloģiski analizē Bībelē atrodamos pantus, kuros runāts par homoseksuālismu, kā arī pamato tradicionālos kristīgos priekšstatus par laulību un ģimeni.

Jānis Vanags: Homoseksualitāte un Bībele. Pārdomas par Satversmes Tiesas spriedumu

Satversmes tiesas spriedums - kļūdains?

Anonīms saglabāja, Sv, 01/17/2021 - 20:32

Piedāvājam izlasīt žurnālista Egila Līcīša sarunu ar juristi un bijušo Saeimas deputāti Ingu Biti par Satversmes tiesas diskutablo spriedumu, kas mēģina netieši paplašināt ģimenes definīciju. Juriste sarunā skar arī Nacionālās apvienības parlamentā iesniegto likumprojektu par grozījumiem Satversmē. Inga Bite ir Latvijas Reģionu apvienības biedre, trīs bērnu māmiņa un aktīva sabiedriskā darbiniece. Viņas interešu lokā ir ģimenisko vērtību aizstāvība.

Inga Bite: "Satversmes tiesas spriedums bija spēriens konservatīvajai sabiedrības daļai."

Vīruss eksperimentē ar nācijām

Anonīms saglabāja, Ce, 01/07/2021 - 21:48

Laimīgu un veselīgu Jauno gadu visiem Atjaunotnes lasītājiem! Aicinām sākt gadu izlasot Jura Lorenca interviju LA.LV ar LU profesoru Raivi Bičevski. Jau atkal filozofs pārsteidz ar oriģinālu un precīzu skatījumu gan uz aktuālām, gan uz mūžīgām problēmām. Viņš saka: “Covid-19 vīruss ir lakmusa tests modernās pasaules mītam. Vīruss patlaban “eksperimentē” ne tikai ar pasaules sabiedrību kopumā, tas uzstāda diagnozes nācijām un valstīm.”

Raivis Bičevskis: “Kurš iemācījies mirt, iemācās arī dzīvot un nebaidīties!”